De stamboom van de familie Dom leert ons, dat Herman Dom een nakomeling is van een Duffelse familie van schoenmakers, herbergiers en bakkers, teruggaand tot de 17e eeuw.

Het bakkers verhaal begint echter met bakker-herbergier Egidius Dom (1783-1879) die gehuwde was met Johanna Catharina De Graef en woonde in de Kwakkelenberg.
Drie van zijn kinderen werden bakker: Cornelius en Petrus vestigden zich in Waarloos Guilielmus Dom (1821-1900), huwde met Johanna Van den Eynde en vestigde zich als broodbakker in de Kapelstraat.

Zijn Zoon Lodewijk Desiré Dom (1858-1929) eveneens broodbakker en gehuwd met Maria Elisabeth Dens startte een eigen zaak een beetje verderop in de Kapelstraat.

Een van zijn kinderen, Lodewijk Emiel Dom (1904-1969) baatte samen met zijn vrouw Julia Theresia (Trees) De Hert, zijn zaak uit in de Perwijsstraat en werd er gekend om zijn "ruggebrood".

Opvolger, Désiré Lodewijk (Dizzer) Dom (1929- ), gehuwd met Rachel Van der Aa, nam de zaak van zijn ouders over en breidde het aanbod uit met enkele specialiteiten zoals o.a. speculaas, worstenbrood, cake en patisserie.
Désiré en Rachel kregen 4 kinderen waarvan twee; Marcel en Herman hun bakkersdiploma behaalde aan de Piva te Antwerpen.

Herman Dom huwde met Ria Goos. Ze namen deze reeds twee generaties bestaande zaak in de Perwijsstraat over. Ze breidde ze op hun beurt uit met specialiteiten van brood, kleingoed en patisserie.

Wie weet wat de toekomst nog brengt.

Ook dit jaar kan je vooraf je feestgebak bestellen.

 Neem een kijkje in onze feestsuggesties.